dinsdag, december 30, 2008

Christmas time

Christmas time..

De gezelligste tijd van het jaar.
Overal in de winkels komt de kerstversiering, iedere stad wordt mooi aangekleed,
de mensen thuis maken het gezellig met kaarsjes en de boom wordt opgezet. Ik
verheug me het hele jaar al op deze tijd. Traditie is het geworden voor de kerst
wafels bakken, samen de kerstboom versieren en wanneer we de cadeautjes gaan kopen
eten we aan het eind van de dag een zak met warme oliebollen.

Dit jaar zijn we voor de eerste keer naar de kerstmarkt in Helmond geweest. Het was
ontzettend koud, maar dat maakte de sfeer nog beter. Overal stonden kraampjes met
warme chocolademelk en kinderen zongen kerstliedjes.

We waren bijna klaar voor het kerstfeest, gezellig met familie spelletjes doen, cadeautjes uitpakken en s'avonds heerlijk eten. Zaterdag's voor kerst gingen we nog een drankje doen op de kerstmarkt en daarna heerlijk dineren.
Helaas kreeg ik net van te voren het bericht dat mijn half-broer was overleden, ze hadden hem gevonden in zijn woning. De hele dag hebben ze geprobeert om hem te kunnen bereiken, maar hij gaf geen gehoor. Iedereen dacht dat hij sliep, maar rond 4 uur zijn ze toch maar eens gaan kijken of er niet iets aan de hand was. Ze vonden hem voor zijn pc met zijn hoofd op het toetsenbord, hartstilstand wordt er gezegd.

Beschrijven hoe ik me op dat moment voelde kan ik niet, alles flits aan je voorbij. We kenden elkaar pas 3 jaar veelste kort, en dan te
bedenken dat ik als laatste contact met hem ruzie heb gehad. De dag van kerstavond was de crematie, het besef begint langzaam te komen net zoals het moment van afscheid nemen. Afscheid heb ik niet genomen, er komt een dag dat we elkaar weer zien. In gedachten heb ik hem een kusje gegegeven hopend dat hij op ons zal passen.

Kerst zal voor ons nooit meer hetzelfde zijn. Kerstmarkten gaan we nog wel bezoeken, cadeautjes kopen en oliebollen eten gebeurt ook nog, samen met familie de kerst vieren, maar er zal geen jaar voorbij gaan dat we niet stil zullen staan bij het verlies van mijn half-broer.

Liefs
Chantal
Posted by Picasa